6 dl. Vand
230 g. Rugmel
200 g. Knækkede rugkerner
25 g. Maltmel
100 g. Surdej
55 g. Græskarkerner
40 g. Solsikkekerner
3-4 tsk Salt
30 g. Paleas
115 g. Havregryn
Surdejen opformeres i en 200 ml bøtte.
Surdejen hældes over i røreskålen med 6 dl vand.
200 ml fortyndet surdej hældes tilbage i 200 ml bøtten og tilsættes lidt mel.
Alle ingredienser (undtagen rugmel) tilsættes røreskålen og blandes godt med en mixer.
Derefter blandes rugmel i til konsistensen er som tyk øllebrød/havregrød.
”Øllebrødet” hjælpes over i rugbrødsformen med en dejskraber.
Rugbrødet bages ved 180 grader i 1 time og 10 minutter.
Del gerne opskriften, hvis du synes den er nem og lækker.
Vi bruger cookies for at få hjemmesiden til at fungere i henhold til analyse, samt for at personalisere tilbud, kommunikation og interessebaseret reklame. Klik på ‘Acceptér’ for at acceptere alle cookies. Klik på ‘Nej, tak’ for kun at acceptere de nødvendige cookies, eller klik på cookie indstillinger for at læse flere detaljer og fravælge cookies.