Birgits franskbrød

Birgits franskbrød med Paleas hvedefibre

7 dl koldt vand

Ca.15 g økologisk gær

30 g groft salt

85 g Økologisk Durum mel

50 Økologisk grove Havregryn

15 g Paleas

Ca. 600 g Økologisk Tipo 00 hvedemel

Et par spiseskefulde Økologisk Olivenolie

Sådan gør du

Gær opløses i vand. Salt tilsættes og opløses efterfølgende.

Durum mel, havregryn og Paleas tilsættes og omrøres til ensartet masse. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt til dejen begynder at slippe men stadig er passende blød.

Dejen æltes godt i ca. 10 minutter, til den fremstår blank og sammenhængende og trækker lange tråde.

Lad dejen stå ca. en halv time og ælt den igennem på ny. Dette gentages gerne et par gange.

En passende gryde (ca. 3 lier) der kan tåle at gå i ovnen, smøres i lidt olie og dejen overføres til gryden.

Oven på dejen dryppes med olivenolie og grydelåget ligges på. Gryden sættes i køleskabet i minimum 6 timer men gerne helt op til 20 timer.

Ovnen opvarmes til (om muligt) 300 gr. Ellers så højt ovnen kan. Gryden med låg sættes på en plade/ rist nederst i ovnen og bager i 8-10 minutter. Temperaturen skrues ned til 230-240 gr. Og bager videre med låg ca. 15 minutter. Låget tages af og brødet bages de sidste 15 -20 minutter uden låg.    

Facebook

Del gerne opskriften, hvis du synes den er nem og lækker.

Verified by MonsterInsights