2-3 spsk. Paleas (Du kan evt. starte med 2)
75 g. fuldkornsmel/grahamsmel
100 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1,5 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1 knivspids salt
4 overmodne bananer
75 g. smør
4 æg (Gerne stuetemperatur)
80 g. brun farin
50 g. hakkede valnødder
100 g. groft hakket mørk chokolade
Tænd ovnen på 175o C varmluft.
Bland Paleas, hvedemel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljesukker, salt og krydderier i en skål og sæt til side.
Pisk brun farin og stuetempereret smør sammen med en elpisker (eller en stærk arm med et piskeris), til det er cremet. Pisk videre og tilsæt ét æg ad gangen. Æggene skal også gerne have stuetemperatur.
Mos bananerne, og rør det sammen med de piskede ingredienser.
Rør de våde og de tørre ingredienser godt sammen, og vend så nødder og chokolade i dejen.
Fordel dejen i 15 muffins-forme, og bag dem i 25-30 minutter.Brødform:
Læg bagepapir i brødformen, og fordel dejen i formen. Bag den i 40-45 minutter.
Du kan altid stikke en tandstik i kagen for at se, om den er bagt igennem.
Bananer er søde, og derfor kan du godt skære lidt ned på den brune farin, hvis du ønsker.
Du kan også undlade chokolade og nødder eller komme noget andet knas i, som f.eks. chokoladeknapper.
Del gerne opskriften, hvis du synes den er nem og lækker.
Vi bruger cookies for at få hjemmesiden til at fungere i henhold til analyse, samt for at personalisere tilbud, kommunikation og interessebaseret reklame. Klik på ‘Acceptér’ for at acceptere alle cookies. Klik på ‘Nej, tak’ for kun at acceptere de nødvendige cookies, eller klik på cookie indstillinger for at læse flere detaljer og fravælge cookies.