Cremet nøddesmør

nøddesmør med paleas

100g abrikoser
50g dadler
50g ristede og afskallede hasselnødder
50g smuttede mandler
2 spsk Paleas Ecofiber
2 spsk kokosolie
0,5 tsk vaniljesukker
0,5-1 dl kakao 
2 spsk sirup (eller smag til med honning)
0,25 tsk salt
Ca. 1 dl vand (tilsættes efter behov)

Elsker du også smagen af mørk chokolade? Drømmer du om et sundere alternativ til den elskede Nutella med masser af smag af kakao?

Så skal du prøve Majas nøddesmør

Den har en fyldig og frisk smag og den stiller trangen til chokolade.

Den er rig på kalorier, men ikke tomme kalorier. Til forskel for Nutella er denne nøddesmør fyldt med vitaminer, mineraler, proteiner, kostfibre og gode fedtsyrer.

Sådan gør du

Stil abrikoserne i blød natten over i koldt vand. Når du skal bruge dem, sier du vandet fra.

Hasselnødder kan være bitre, men når du bager dem på 150 grader varmluft i 10-15 minutter, så løsner den bitre skal sig. Så skal du bare gnide dem godt og grundigt i et hviskestykke, og så har du afskallede hasselnødder med en dejlig nougatsmag. Det sviner, men det er det hele værd. Husk at lade dem køle ned inden du bruger dem.

For at smutte mandlerne skal du bare lægge dem i blød i kogende vand i nogle minutter, og så pas på de ikke springer fra dig, når du smutter dem.

Nu skal du blende. Brug en stavblender eller en food processer. Processen kan godt være lidt hård ved maskinen, så tag det lidt ad gangen.

Jeg anbefaler at du blender nødderne fint og stiller det til siden. Hvis du nyder konsistensen af nødder, kan du gemme lidt grofthakkede nødder, som du tilsætter helt til sidst for lidt ekstra knas.

Facebook

Del gerne opskriften, hvis du synes den er nem og lækker.

Verified by MonsterInsights