Cremet nøddesmør

Sunde muffins med æble og gulerødder

½ dl. koldt vand
1 spsk Paleas Ecofiber
300 g revet æbler (Vi har brugt Elstar æbler)
æblerne må godt være lidt syrlige.
200 g revet gulerødder
2 små vaniljestænger og 1 stk sukker. (Alternativt kan du bruge evt 1-2 tsk vaniljepulver i stedet for vaniljestang og flormelis)
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
50 g finvalset havregryn
5-6 tsk stødt kanel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 lille tsk salt
3 æg
2-3 spsk akaciehonning
1/2 dl olie (Vi har brugt olivenolie)
Muffin-forme

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader.

Kom vand og Paleas Ecofiber i en kop og rør godt rundt.
Stil det til side.

Fjern kernehuset fra æblerne.
Skræl æbler og gulerødder og riv dem groft.
Bland æbler og gulerødder godt sammen.

Skrab kornene ud af vaniljestænger og bland dem sammen med sukker på et skærebræt. Du kan med fordel bruge bladet af en lille kniv.
(Husk du kan også bruge 1-2 tsk vaniljesukker i stedet for)

I en skål blandes, mel, grahamsmel, havregryn, kanel, vaniljeblandingen (eller vaniljesukker), natron, bagepulver og salt sammen.

I en anden skål blandes æg, akaciehonning og olie sammen.
Tilsæt Paleas-opløsningen og rør godt rundt.

Rør alt det hele godt sammen i en stor skål.
Brug gerne en håndmikser.

Kom dejen op i muffin-formene. Brug gerne 2 spiseskeer.
På billedet er der en stor spiseskefuld i hver muffin-form.

Bag dem midt i ovnen i ca. 20 min. til de er gyldne på toppen, og der ikke hænger dej ved, når du prikker i kagerne med gaffel eller en stegenål.
Du kan evt. lægge et stykke stanniol/alufolie over dem de sidste 5 min. af bagetiden, hvis de er ved at blive for mørke.

Afkøl de færdigbagte muffins på en rist.

Sunde muffins med æble og gulerod
Kom dejen op i muffin-formene. Brug gerne 2 spiseskeer.
På billedet er der en stor spiseskefuld i hver muffin-form.
Facebook

Del gerne opskriften, hvis du synes den er nem og lækker.

Verified by MonsterInsights